ההפרש בין שווי הגברים לנשים בשומת התורה

בסוף פרשת בחוקותי נקבע כמה משלמים גברים/בנים וכמה משלמות נשים/בנות. בכל קטגוריות הגילאים, נשים משלמות פחות מגברים, על סמך זה, טוען עמיתי לעבודה שהוא אדם דתי ולומד תורה, שהקב"ה קבע שגברים שווים יותר מנשים. האם הוא צודק? האם באמת מפסוקים אלה אפשר להסיק שאכן גברים שווים יותר מנשים? אודה לתשובתכם.

תשובה:

שלום רב.

אין זה נכון כלל, מכיון שהשומא שהתורה כתבה בשווי הזכרים והנקבות אינו מתייחס כלל לשווים, אלא לשווים בשוק העבודה כפי שהיה נהוג בעבר שנשים לא היו עובדות במלאכת כפים ושווים בשוק העבודה היה פחות משל גברים בגילאים אלו, ולכן העריכה התורה את שווים יותר משל הנשים. אבל בהמשך התורה שם רואים שלעיתים נשים שוות יותר שכאשר התורה מדברת על גילאים גדולים יותר מעל גיל שישים, התורה אומרת ששווי הנשים גדול יותר משל הגברים כמבואר ברש"י שם, ומכל זה עולה שכל כוונת התורה היא רק לשווי היחסי בשוק העבודה.

בברכת חג שמח.