הריגת משה את המצרי

לרב שלום,
מאיפה משה היה בטוח שאין איש רואה אותו נכון שהוא הסתכל לצדדים אך יכול להיות שהוא לא שם לב לכך שמשהו מסתכל עליו?
ולכן הטענה לסיבת הגלות שמשה אמר כי אכן נודע הדבר שבגלל שהם מדברים לשון הרע הם בגלות אולי לא נכונה כי יכול להיות שאותו עברי שרב עם העברי השני ראה את משה מכה את המצרי ולכן הוא אמר למשה מה אתה רוצה להכות אותי כמו שהכתה את המצרי אם הרב יוכל ליישב לי את הקושיה?

תשובה:

שלום רב.

משה הכה את המצרי מתוך ידיעה שאנשים עבריים רואים אותו, והוא אף הראה להם איך טמנו בחול, ואמר להם שלא יצא דבר זה מפיהם, אך הם סיפרו זאת לפרעה ומשום כך אמר שהם מדברים לשון הרע. ומה שכתוב בפסוק 'וירא כי אין איש' מתפרש על כמה פנים בראשונים, או שראה שאין עתיד לצאת ממנו בן שיתגייר או שראה שהוא לא חזק ופירושים נוספים.

מקורות:

מדרש אגדה שמות ב,יב, רש"י ועוד מפרשים שם.