שאלה:
שלום רב,
רציתי לדעת מה סמכותו של מועסק המופעל ע"י מנהל בחנויות. לדוג' יש חנות גלידה, ובד"כ יש כמות ממוצעת של הגלידה שהוא מזלף לתוך הגביע, האם מותר לי לבקש ממנו לשים מעט יותר מהממוצע או כיוון שהוא רק עובד ראזי גם אם ירצה לענות לבקשתי לכאורה אסור לו לעשות זאת?
*) וכן בדוכן שווארמה , האם כאשר אני רואה שהוא שם לי כמות שאולי ממוצעת של שווארמה האם מותר לי להגיד לו לפנק ולשים מעט יותר?
שבת שלום!
תשובה:
שלום וברכה,
תפקידו של העובד לשרת את הלקוחות שירות מפנק ואדיב כדי לשמח את הלקוחות. וכל עוד שאין חריגה במתן השרות, רשאי העובד להוסיף. ברור שרצונו של המנהל שהעובד ייתן שרות טוב ואדיב כדי לגרור לקוחות.
בהצלחה.