לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שתיה חמה ועוגיות במישרד עם מצלמות?

שאלה:

שלום לרב . במסגרת עבודתי במשרדים במחלקה מסוימת הכנתי שתייה חמה ואכלתי כמה עוגיות היות ולא היה איש במשרד האם עברתי על גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי – אם אתה עובד במשרד והניחו עוגיות וקפה לטובת העובדים, ברור שלא עברת באיסור גזל.

אם העוגיות והקפה לא מיועד לטובת העובדים, אך מסתמא היו מסכימים שתקח לעצמך, אינך חייב לשלם.

אם לא מיועד לעובדים, ומקפידים על העובדים שלא יקחו, מוטל עליך להשיב את הסכום של העוגיות.

בהצלחה.

מקורות:

אם היו יודעים היו מסכימים לדעת הש"ך סימן שנח מותר לקחת, ודלא כהתוספות. אמנם הקצות סימן רט לא הסכים עם דעת הש"ך, אך הנתיבות פסק כמותו. וברור שאחר שגזל יכול לומר קיי"ל להפטר.