איזה לציין בשטר המכירה?

שאלה:

ישנם מקומות רבים שהרב הראשי של העיר [או האב"ד וכדו'] הוא זה שמוכר בפועל את החמץ לגוי. בפועל רבים ממנים את רבני השכונה [או מוצי"ם בבתי הוראה וכדו' או גבאי בתי כנסת], והם מעבירים את הטפסים לרב הראשי. האם עדיף לציין את שם רב השכונה או הרב הראשי? מאחר שרב השכונה עצמו, מעביר את השטר לרב הראשי – שהוא המוכר את החמץ בפועל. ודוגמא לכך – בעיר מודיעין עילית [רק כדוגמא], ישנם שטרות מכירה עם כיתוב של רבה של אחוזת ברכפלד, ומאידך שטר מכירה עם כיתוב של רבה של כל מודיעין עילית. המוכר את חמצו דרך רבה של שכונת ברכפלד, האם ימכור עם שטר של המרא דאתרא של כל מודיעין עילית, או עדיף של רב שכונת ברכפלד? או שאין הבדל?

תשובה:

זה נראה קצת צחוק למכור דרך רבה של ברכפלד בדף המכירה של הרב של מודיעין עילית, כיון שאלו שתי מכירות נפרדות.

הצטרף לדיון

תגובה 1