רוב הדיירים אינם מעוניינים במעלית שבת בבניין

שאלה:

שלום וברכה!
בנין שבו רוב מוחלט של דיירי הבנין אין להם צורך כלל במעלית שבת (אינם סומכים על זה מבחינה הלכתית) ואילו דייר אחד מעוניין בכך.
א. האם יכול לחייב את דיירי הבנין להשתתף בהוצאות המעלית שבת או שעליו בלבד מוטל התשלום
ב. במידה ודיירי הבנין מתנגדים להפעלת המעלית שבת מחמת סכנה שילדים קטנים יכנסו לשם או מטעמים אחרים, האם יש כח לשכן לחייבם בהפעלת המעלית שבת?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

במקום שאין מנהג ברור אם משתמשים במעלית שבת או לא, הרוב יכול לקבוע את השימוש במעלית שבת. ולכן זכותם של הרוב להתנגד שלא להפעיל את המעלית שבת.

אם לדיירים לא מפריע שתפעל מעלית שבת, אלא שאינם מעוניינים להשתמש במעלית שבת, הדייר היחיד שרוצה מעלית שבת יצטרך לשלם לבדו את כל הוצאות החשמל והוצאות המעלית שבת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. החוק קובע בדברים שקשורים למדינה ולא בדברים שקשורים בין אדם לחברו, כמבואר בתשובת הרשב"א. בניהול ועד הבית זה דבר פרטי בין אנשים וההלכה קובעת ולא החוק.

  2. דבריך פלאיים…
    הרי המנהג הוא שקובע ולא ההלכה כידוע,
    והמנהג למעשה בא"י בענייני שכנים הוא חוק מעליות השבת.
    לענ"ד שגגה נפלה כאן ויש לכם לתקן הדברים.

  3. לי ידוע שההלכה קובעת ולא המנהג. מנהג קובע רק במקום מסוימים, וכאן המנהג לא מפורסם לכולם ולא קשור להתנהלות המדינה, ולכן ההלכה קובעת.