לשלם ספק נזק

שאלה:

שלום כבוד הרב.

אני זוכר שלפני כמה שנים, כשהייתי בבית ספר, הייתי עצבני ונתתי בעיטה באיזה ציוד מחשבים.
ואני לא זוכר בדיוק במה נתתי בעיטה, אם זה במחשב עצמו, או אם זה רק במסך המחשב, או במשהו אחר, וגם לא יודע אם בכלל גרמתי נזק לציוד המחשבים הזה.

אבל אולי מספק, אני צריך לתת כסף כדי לשלם נזק פוטנציאלי, ואם כן, אני לא יודע בדיוק כמה אני צריך לשלם.

מה הדין?
האם יש לי לשלם משהו?
ואם כן, כמה? מחיר שלם של מחשב? רק מחיר של מסך מחשב? אולי סכום אחר?

תודה מראש.
כל טוב, בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ידוע לך שהזקת, אתה לא חייב לשלם. ורק אם ברור לך שהזקת אתה חייב לשלם. ובפרט שעברו שנים רבות ולא ברור לך אם הזקת ואין מי שתובע אין סיבה לחשוש, ואין חובה לשלם גם לא לצאת ידי שמים.

בהצלחה.