ברכה על פנקייק גבינה

שאלה:

שלום!
אשמח לברר מה הברכה הראשונה והאחרונה על פנקייק גבינה, מהמרכיבים הבאים:

2 ביצים גדולות
120 ג' סוכר
300 ג' גבינה לבנה
2 כפות חלב
2 כפיות תמצית וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כף מיץ לימון
180 ג' קמח

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

הברכה היא מזונות בלי ספק, השאלה היא האם יכול להיות זבה מציאות של קביעות סעודה כאשר אוכלים כמות מרובה.

וזו שאלה קצת מורכבת, בשו"ע בסי' קסח סעי' ח מחלק בין אובליא"ש שבלילתה רכה ונאפית דק ואעפ"כ יש ב דין קביעות סעודה לניבלא"ש שהיא בלילה נוזלית ממש, שבה אין קביעות סעודה ואין בה תורת לחם כלל. ולכן יש שחילקו בין פנקייק שדומה יותר לאובליא"ש לבין בלינצ'עס שדומה יותר לניבלא"ש… ראה בזה בס' פסקי תשובות שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1