מלאכת גוי בשבת

שאלה:

שלום הרב
1) בשבת חתן כבו הפלטות והקומקום במשך הלילה. הקייטרינג גוי הדליק מחדש את הפלטות והתקין בבוקר 2 קומקום חדשים (והגיש לעצמו קפה): מה היה הדין ליהנות ממעשיו?
2) במקרה קלאסי אם הפלטה כבתה ותדלק שוב מעצמה כשהמאכלים הנוזליים יתקררו, האם אפשר להשאיר את הכלים אם הם פושרים (כמו הרמ"א) או לא (לספרדים)? האם זה שונה אם יש אורחים?

תודה רבה

תשובה:

נראה פשוט שאסור ליהנות מהפלטה שחיבר באיסור כיון שעיקר כוונתו לצורך הישראל, וראה כאן מה שכתבנו בענין זה בהרחבה.

לגבי שאלתך השניה בענין פלטה על שעון שבת, כתבנו כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לענין שאלתי הראשונה בשביל הקומקום שחיבר מחדש עבור הישראל האם בדיעבד ניתן לסמוך על הפוסקים שאין בישול אחר בישול בלח ( במקרה כזה שהרבה אנשים יצטרכו ) ?

  2. אין מקום לסמוך, מלבד הנושא של בישול יש גם נושא של חזרה. אמנם גם בזה יש דעות אבל בצירוף שני אלו אינני רואה מקום לסמוך.