קניית ספרי קודש לבהכנ"ס ממעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב.

אני גר בחו"ל.
בבית הכנסת שאני רגיל להתפלל בו, אין לנו רב. וגם אני לא חכם ולא תלמיד חכם, ויש לי עוד הרבה מה ללמוד.
ולצערנו יש הרבה אנשים שהם עמי הארץ.
ואני חושב שזה בגלל שאין הרבה ספרים מעניינים ומרתקים לכולם, לגברים וגם לנשים, לילדים וגם למבוגרים…
נכון שיש לנו כמה וכמה ספרי קודש ב"ה, אבל אינם נגישים לכולם, ולצערנו רובם ככולם אינם משומשים כל כך.
ולכן, הייתי רוצה לקנות ספרים ולתת אותם לבית הכנסת/בתי כנסיות (באופן אנונימי) כדי שכולם – גם הילדים – יתעניינו בתורה, ביהדות, לגבי הסיפור של היהודים, השבת, החגים, ההלכות, וכו׳.
אבל כדי לעשות זאת, זה אמור לעלות הרבה כסף, ואין לי הרבה כסף…

יש לי כמה שאלות בנושא הזה:

1) האם מותר לי לקנות ספרי קודש כאלו עם הכסף של המעשר שלי?

2) כשאני אקבל אי"ה ובעז"ה את משכורות החודשיות שלי, האם מותר להמתין שיהיה לי סכום מסויים של כסף למעשר כספים שלי אחרי כמה חודשים, כדי לשלם ספרי קודש כאלה?

תודה מראש.
שבוע טוב ומבורך.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לקנות מכספי מעשר אם אתה חושב שזה באמת יועיל, לצערי אני לא בטוח בכך, איכשהוא נראה לי שאלו שבאמת לא יודעים גם לא ניגשים לחפש בארון הספרים את הספר שיכול לעזור להם.

אבל אם אתה חושב אחרת, זה אפשר.

תוכל כל חודש לקנות מעט, לא צריך לקנות הכל יחד. במידת הצורך ניתן לשים בצד כדי לקנות במרוכז. חובת מעשר כספים בעיקרה היא פעם בשנה על כל השנה.