אינטרנט

שאלה:

שלום וברכה,

אין הרבה רבנים שמתירים את השימוש באינטרנט לא מסונן,
אם לי קשה בלי אינטרנט לא מסונן, האינטרנט מאוד עוזר לי בבית ספר, שבלי אינטרנט לא יהיה לי זום, אופיס, וורד וכו' (זה בית ספר דתי, אבל כנראה רק בחרדי לא משתמשים באינטרנט), האינטרנט גם מאוד עוזר לי ללמוד תורה בסרטונים ביוטיוב (ואין חשש שמא יהיה פרסומת לא צנועה ביוטיוב, כי חסמתי פרסומות), אני גם קצת משחק עם חברים, וקשה לי פשוט להפסיק לחלוטין, כי גם ככה אני יכול לדבר עם חברים שגרים רחוק וגם קנו לי מחשב שעלה הרבה כסף גם בשביל משחקים (המשחקים לא גורמים לי ח"ו לביטול תורה), אני צריך גם ווטסאפ בשביל בלימודים ובשביל היכולת לתקשר עם המשפחה וחברים.

האם אני יכול להשתמש באינטרנט שאינו מסונן, כי אינטרנט מסונן חוסם את רוב הדברים שאני צריך?

סליחה שזה ארוך,
ותודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כל הדברים שכתבת למעט יוטיוב יש גם באינטרנט הכי מסונן. תקפיד להשתמש רק במסונן ותדע שאולי זה קצת קשה לפעמים אבל זו הצלת נפשות – את נפשך שלך תציל בכך.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני לא מכיר רב שמתיר שימוש באינטרנט לא מסונן.
    עדיף שלא תלמד תורה דרך יוטיוב מאשר שתחזיק אינטרנט לא מסונן, הנזק עולה על התועלת, זה הכל תירוצים של יצר הרע להשאיר אותך עם המשחית הכי גדול בכל הדורות.
    אם אתה רוצה יש לך קול הלשון, יש שם המון שיעורי תורה.
    אני אישית ממליץ על הסינון של נטפרי, גם זול וגם טוב.
    אגב, תחשוב גם לעתיד, אתה רוצה שהבית שלך יהיה חשוף לכל התועבות באינטרנט? שלמישהו תהיה גישה לאתרים אסורים? אין אפוטרופוס לעריות, ברגע של חולשה אפשר בקלות להגיע למקומות לא טובים בלי חסימה.