קנה כרטיס הגרלה, לצדקה, האם אפשר להתחרט?

שאלה:

בכניסה למסעדה בחו"ל מישהו הפציר בי שאקנה כרטיס הגרלה לאיזה אירגון צדקה.
בסוף הסכמתי והבאתי לו פרטים.
אחרי חודשיים התקשרו לגבות את הכסף, אבל המצב לא מאפשר את זה.
האם אפשר לבטל את זה?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן שני נושאים:

ראשית רכשת כרטיס הגרלה, אם היא כבר היתה אתה לא יכול לבטל, רכשת וקיבלת כרטיס ונכנסת להגרלה צריך לשלם על זה.

אם לא היתה עדיין הגרלה, בכל זאת מדובר בעצם בנדר לצדקה, סתם לא לשלם אי אםפשר, השאלה אם ניתן לעשות התרת נדרים, בענין זה אמרו חכמים שנדרי צדקה אין מתירים אלא מדוחק, אם באמת המצב דחוק עד כדי כך, אפשר לעשות התרת נדרים בפני שלושה.

בשורות טובות ותמיד רק שפע