עבודה בחול המועד

שאלה:

כבוד הרב, האם לקחת הצעת עבודה שצריך לעבוד מאוחר בע”ש, בחוה”מ, ת”ב, וכדו’? או שמא להתנות מראש שבימים אלה אני לא עובד? שיהיה תנאי מראש! ואולי לא לדבר מילה כרגע בנושא וכשיגיע ר”ח ניסן ואחרי שראו את העבודה שלי במשך חודשיים והתרשמו ממני וממנה להגיד להם שאני אשמח להמשיך אבל אני לא עובד בחוה”מ?

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי מאוד לייעץ לך, כיון שאינני יודע מה האפשרויות הנוספות שיש לך, ואיך יגיבו על דרישה כזו. ככלל, אסור לעבוד בחול המועד אלא אם כן זה בכלל דבר האבד, כלומר יש חשש שיפטרו אותך או ירעו תנאים. עליך מוטל להמנע מעבודה גם אם זה על חשבון החופשה השנתית שלך, כלומר מוטל עליך לקחת חופש על חשבונך. במידה ולא מאפשרים גם את זה, זה כבר דבר האבד ומותר לעבוד.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין חיוב לנסוע חצי שעה לכל צד, עד 18 דק' יש מקום לחייב, לפי הדיון אם ד' מיל המחוייבים לטרוח למנין הכוונה בהילוך או בנסיעה אבל יותר מכך אין חיוב.