חניה במקום אסור

שאלה:

בס"ד
אנו גרים במקום שיש חניה משותפת.
לכל דירה יש חניה מסודרת, רק שלאחרונה חלק מהבתים הוסיפו יחידת דיור דבר שהביא לצורך ליותר מקומות חניה, עבור השוכרים.
חלק חונים חצי על הכביש גישה לכניסה הכללית וחצי על המדרכה שהינה צרה, הבעיה:
1. חסימה למעבר להולכי רגל ולאופנים של ילדים .
2. חניה כזו גם מצרה את מרחב הראיה לכניסת רכבים לחניה המשותפת.
ניסיתי לדבר עם המשכירים (בעלי הבתים) שמתנערים ואומרים שבקשו מהם לחנות תקין, שמתי פתקים על הרכבים ואפילו שוחחתי עם חלק שראיתי, אך לא כולם מקבלים. האם הלכתית מותר לי לפנות בנושא – לצורך אכיפה לעריה/למשטרה?
אם אפשר מקורות
תודה רבה , ידיעת ההלכה, תוציא אותנו מהאי ודאות איך פותרים את הבעיה

תשובה:

שלום וברכה,

אין היתר לפנות למשטרה או לפקח עירייה במצב כזה. תנסה לעשות סדר בהצבת גדרות או מחסומים במקומות שלא רצוי לחנות.

בהצלחה.

מקורות:

בהלכה מצאנו (שו"ע סימן שפח סעיף יב) שאדם שעוסק בדברים שמסכנים את הציבור מותר למסור אותו אבל יש להתרות בו תחילה. ולכן במקרה הנ"ל שלא מדובר בסכנה אין היתר להלשין.

כמו כן אם היה חוסם את החנייה שלך היה ניתן להתיר מדין עביד איניש דינא לנפשיה. אבל אני מבין שהוא לא חוסם לגמרי אלא מקשה עליך, ולכן אין היתר להלשין ויש לנקוט באמצעים אחרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא מסכן את הציבור? אדם תולים לו פתקים והוא לא מגיב? אז הנורמטיבי צריך להוציא כסף? הרי כולם שותפים בחוק התעבורה וברור שזה לא כדין?