כניסה לבניין מגורים כדי לקצר דרך או מסתור בזמן אזעקה

שאלה:

האם מותר להיכנס לבניין מגורים שאיני גר בו? לקיצור דרך? לעלות ולרדת במדרגות (לעשות ספורט)
כמובן לא מלכלך ולא משתמש בחשמל…
מה בעניין גשם בחוץ ולמצוא מכסה באותו בניין?
ועניין של אזעקה מפני טילים? האם מותר להיכנס ל בניין שלא שלי אשמח בבקשה למקורות.

תשובה:

שלום וברכה,

אין לקצר דרך חדר מדרגות פרטי, גם אם לא משתמש בחשמל, זה דבר שמקפידים עליו ולכן יש בו איסור.

להיכנס לחדר מדרגות כמחסה לגשם או מחסה בשעת אזעקה – מותר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן שהבאנו בתשובה לאסור מעבר בחדר מדרגות. וראה בתגובות שיש מפוסקי זמנינו שמקילים בדבר.

אבל מחסה בזמן גשם או בזמן אזעקה נראה ודאי מותר משום שאין דרך להקפיד על שהייה קלה בזמנים אלו, ורק על קיצורי דרך מקפידים בדבר.