רווח שכירות בדירה שנמכרה, ונוצר בעיה בתשלום המשכנתא

שאלה:

מכרתי דירה על ידי מיופה כוח, והדירה היתה מושכרת, וההסכם היה שעם גמר תשלום הדירה יחל הקונה לקבל את דמי השכירות, למעשה, מחמת בעיה טכנית שחשבון הבנק להעברת כספי המשכנתא היה על שם מיופה כוח המוכר, הבנק לא הסכים לקבל את דמי המשכנתא, וסידור הענין ארך כחצי שנה, למי שייכים דמי השכירות בחצי שנה זו

תשובה:

שלום וברכה,

אם כתוב בחוזה שמסירת חזקה תהיה בסיום התשלום, דמי השכירות שייכים למוכר ולא לקונה, ואם הקונה יקבל את השכירות לפני שסיים להעביר את הכסף ליד המוכר יש בדבר משום איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

ברוב בחוזים של זמנינו כתוב שמסירת חזקה תהיה בסוף התשלום, ומבואר בשו"ע סימן קעד ס"ו שאם התנו שהקניין יהיה רק כשיסיים לקנות את הקרקע, אסור לקונה לשבת בקרקע עד סיום התשלום משום איסור ריבית, שבשכר המעות שהקדים אוכל פירות הקרקע.