נזקים לדיירים מתוספת קומה בבניין משותף

שאלה:

1. דיירים דורשים פיצוי מקבלן שבנה להם עוד קומה והם סובלים שנתיים, על המעליות שלא פעלו טוב והמתנות ותקלות, נזילות ולכלוך וסבל הנגרם מכל מכלול הבניה, האם ההלכה תומכת בבקשתם, הקבלן אומר עם ההלכה אומרת שהוא צריך לפצות הוא ישלם, וגם יגידו כמה.
2.הקבלן בנה קיר שהסתיר את קולטי השמש ובנתיים הדיירים משלמים חימום באמצעים אחרים, האם עליו לשלם להם על כך וכמה ואיך מחשבים?
3. הקבלן העלה בבניין את הקולטים לאחר ניתוקם ושנה וחצי לא הי' מים חמים – האם חייב לדיירים תשלום וכמה ואיך מחשבים?

תשובה:

שלום וברכה,

1. הקבלן לא חייב לשלם על הצער שנגרם לשכנים בגלל הבנייה, זכותו של הקבלן לבנות בשטח שלו. השכנים יכולים לדרוש שהבנייה תהיה במהירות האפשרית.

2.3. אם היה חוזה חתום שהקבלן חייב לשלם את ההפסדים שיהיו לשכנים בגין הבנייה, הקבלן יהיה חייב לשלם את ההפסד שנגרם לשכנים מניתוק הדודי שמש. אבל אם לא היה חוזה כזה והקבלן בנה ברישיון, אין אפשרות לחייב אותו על כך. וראוי שהקבלן יפצה  מעט את בעלי הדירות שהפסידו כסף בגלל הבנייה שלו.

בהצלחה.