מי צריך לאתר את הנזילה

שאלה:

לשכן מתחתי יש נזילה שמקורה ממי גשמים, הוא רוצה שאני יחפש איש מקצוע שיאתר את הבעיה, אני רוצה שהוא ישא בטירחה לחפש איש מקצוע שיאתר את הבעיה, אין ויכוח על התשלום כי הוא מוסכם שזה יהיה לפי איתור הבעיה, רק הוויכוח על מי מוטל הטירחה לאתר איש מקצוע, טענת השכן היא, שכיון שכנראה הנזילה ממני לכן אני צריך לטרוח באיתור האיש מקצוע, טענתי שדבר ראשון אין ודאות שהנזילה באה דרכי, כי מבירור של אנשים שמבינים קצת אך לא אנשי מקצוע הם העלו אפשרות שאולי זה מגיע מהצמ"ג של הבנין או ממקום אחר, דבר שני גם אם זה ממני כיון שזה לא מים שלי אלא רק מי גשמים שעוברים דרכי, א"כ החיוב מוטל על שנינו בשווה ולא מוטל עליו לטרוח יותר ממנו, הדין עם מי?

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ולא ברור שזה ממך, אתה לא חייב לטרוח ולהזמין אינסטלטור, ובוודאי שאתה לא חייב להוציא הוצאה כל עוד שלא ידוע שזה ממך. והשכן שמתלונן על הנזילות יזמין איתור נזילות, והיה אם יתברר שהנזילה מגיעה ממך, אתה תצטרך לשלם על האיתור ועל תיקון הנזילה, ואם יתברר שהנזילה לא מגיעה ממך אתה לא חייב לשלם כלל.

בהצלחה.

מקורות:

כל עוד לא ידוע מיהו המזיק המזיק לא חייב לשלם, ולכן אם לא ידוע שהנזילה ממך אתה לא חייב להזמין איתור נזילות, וקיים חשש שאתה תשלם על איתור ואם יתברר שזה מרכוש משותף או משכן שלישי, והם לא ירצו לשלם לך את הוצאות האיתור, ולכן כל עוד לא ברור שזה ממך אתה לא חייב לטפל בנושא, ואם יתברר שזה ממך תצטרך לשלם גם איתור.