אמונה תמימה או חקירה?

שאלה:

מה נחשב חקירת התורה שעדיף להימנע ממנה?
(לדוגמא לעיתים אני שואל שאלות,(לא של הלכה) שכבר זה נכנס לחקר התורה… )

תשובה:

שלום וברכה

שאלות זה הדבר הכי טוב והכי חשוב, אם אדם יש לו שאלה ואינו שואל, אז אמונתו תתרופף חלילה, שואלים ומקבלים תשובות! וידעת היום והשבות אל לבבך. יש שכתבו שלא לחפש את השאלות, מי שיש לו אמונה תמימה זה הדבר הטוב ביותר ויש שסברו להיפך, והאמת כי בכל אדם זה לפי אופיו, יש שאמונתו מתחזקת רק על ידי חקירה, ויש שזה רק מבלבל אותו מקרר ומחליש אותו. אבל ודאי זה הכל האם לחפש את השאלות ואת התשובות, אבל מי ששיש לו שאלה מחוייב לשאול ולברר.

בהצלחה רבה מאוד.

מקורות:

בחובת הלבבות שער א פרק ג כתב כל מי שיוכל לחקור על ענין זה בדרך הסברה שכלית חייב לחקור, אולם גדולי החסידות סברו אחרת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. המון מצבים קורה לי מצב שאני לומד הלכות/הנהגה מסוימת ואני רוצה לדעת מה עומד מאחורי ההנהגה הזאת אז אני פונה להסבר של קבלה ולפעמים אין עדיין תשובה ברורה ואני ממשיך לחקור את הנושא הזה,מה לעשות במצב כזה?להיות תמים ולעזוב את זה או להמשיך לחקור?

  2. על זה בכלל לא דיברנו, להבין את טעמי המצוות זה ממש לימוד תורה, זה פשוט שזה חשוב, דיברתי על חקירה אודות האמונה עצמה.