פנייה לערכאות נגד חברה שעושקים את המשכורת

שאלה:

לכבוד הרב,

חברה שלא שילמה שכר (בעלים לא שומרי תורה ומצוות) עבור כמה חודשים, ולא מוכנה להתחייב להעביר את השכר ומתמחקת מלדון בנושא (אחרי שהעזיבו בצורה לא נעימה).
בחוזה עבודה היא התנתה מראש לדון בכל מחלוקת בערכאות באזור המגורים שלה.
השאלה שלי – אני חתמתי על החוזה ומעולם לא קיבלתי חתימה מהצד שלהם חזרה.
האם עליי לשאול אותם אם מעוניינים בכל זאת לדון בדין תורה (ואם כן, אם לא יענו (שזה מצב התקשורת כרגע בנוגע לכל דיבור על נושא השכר) זה מספיק כדי ללכת לערכאות או צריך עוד אישור)?

ומה קורה במצב של פנייה לערכאות, מותר לבקש כל דבר אחר שמחייב "החוק" בפרט פיצויי הלנת שכר או הוצאות נסיעה/בזבוז ימי עבודה ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

החתימה בחוזה שידונו בערכאות לא משנה את ההלכה, אסור לדון בערכאות. גם אם החברה בבעלות של אנשים שאינם שומרי תו"מ יש להגיש תביעה מבית הדין, ואם אם לא יתחיסו בית הדין ייתן היתר לפנייה לערכאות. תציין לבית הדין שמדובר בחברה שאינם שומרים תו"מ, והם ישאלו את הצד השני אפ מעוניינים לדון בבית דין רבני, ובכך זה יחסוך זמן של שלושה הזמנות לבית הדין.

בהצלחה.