חובות למעסיק

שאלה:

חנוכה שמח .
אני עבדתי במכירות כחמש שנים ולאחרונה בגלל המלחמה יצאתי לחלת ולאבטלה.
בתחום המכירות יש מרכיב שכר שנקרא בונוסים .
במשרד שלי אם לקוח היה נשאר שלושה חודשים אז העסקה שלי ואם לא אני צריך להחזיר את הבונוס שלקחתי .
(הבונוס משולם מהחודש הראשון ואם יש ביטול הוא מתקזז במשכורות עתידיות).

כעת הבעלים טוען שאני חייב לו בונוסים שנה וחצי אחורה והוא מטוב ליבו לא גבה אותם כי קיווה שאגיע לבונוס גבוה ומשם יקח.
צריך לציין שהיו משכורות גבוהות לאורך הזמן וחלק גבה וחלק לא .

האם עכשיו שאני כבר לא עובד באותו משרד אני צריך להחזיר את הכסף?

חשוב לציין שאין ביננו שום חוזה.

תשובה:

שלום וברה,

אם אתה מודה שאתה חייב ואין לך טענה שהכסף אמור להישאר אצלך, אתה חייב להחזיר לו את הבונוסים. המעסיק טוען שהוא לא מחל על הכסף, והעובדה שלא גבה עד עכשיו זה לא נחשב למחילה, ולכן החוב קיים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא מודה שאני חייב לו . אני עבדתי שם חמש שנים היו הרבה עובדים שעזבו והוא לא פנה לאף אחד מהם בנושא הזה .לא קיים שום משרד מכירות בשום תחום שיבקש את זה .הרשימה של הלקוחות עצמה צריכה אישור של רואה חשבון ( אם לא הוא יכול להמציא עסקאות מדובר על שנה וחצי אחורה של " חובות " לטענתו) והוא לא מוכן לתת לרואה חשבון שיאשר.מה גם שלעולם לא חתמתי חוזה אצלו והוא שינה את מרכיב הבונוסים עשרת מונים .