התנגדות לבנייה בגין הפסד שכירות

שאלה:

אני משכיר דירה . השכן מעלי מבקש לאשר לו להוציא מרפסת סוכה. העניין הוא שסביר שזה יפריע לשוכרים שלי או אם הוא יתחיל בתקופה שהשוכרים של עכשיו יצאו ואני אצטרך להשכיר לחדשים לא כל כך יהיה קל למצוא שוכרים כי סביר שלא נוח לאנשים רעש,וכו. יש בעיה להתנגד? או מן הדין מותר אך נגד מידת החסד?
כל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב לחתום, ומאידך אם הוא יצליח להתגבר ולהוציא אישור בלי ההסכמה שלך הוא לא יהיה חייב להתחשב בהפסדים שלך. אבל לא כדאי לפעול כך, הטוב ביותר שתבוא איתו להסכמה שאתה חותם לו על הסכמה בתנאי שכשהוא יבנה הוא יבנה בזריזות, כך שלא יגיע לך הפסדים. אתה יכול להוסיף איתו תנאי שאם יהיו לא יהיו לך שוכרים מעבר לחודש, הוא מתחייב לשלם לך את ההפסד.

בהצלחה.