שימוש בשירותים של מלון

שאלה:

היי,
הייתי פעם בבית מלון שבו עובד חבר טוב.
שאלתי אותו אם אפשר להשתמש בשירותים (בזמן שהוא היה במשמרת) הוא אמר לי שכן (על דעת עצמו, הוא לא שאל את הבעלים של המלון) והתפנתי.
שאלתי אותו אם אנשים אחרים (לא אורחי המלון) שבאים למלון מותר להם להשתמש בשירותים הוא אמר לי שאסור להם, כי השירותים נמצאים בקומות של אורחי המלון.
האם יש כאן בעיה שקשורה לממון? כאילו גזלתי את המלון על ידי שימוש בשירותים שלהם ללא רשות מהבעלים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם באת למלון כדי לבקר חבר אתה יכול להשתמש בשירותים של המלון – זה חלק משימוש במלון שניתן להגיע עובד או אורח של המלון, ואז מותר להשתמש במים או בשירותים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באתי רק לבקר את החבר שהיה במשמרת באותו זמן ולא הייתי אורח המלון.
    אז עצם זה שהוא עובד שם, זה אומר שגם לי מותר להשתמש בשירותים ובכלל בכל מה שהוא "מתיר" לי להשתמש בו אף שנועד רק לאורחי המלון? כלומר המילה שלו, זה כאילו מילה של בעל המלון?
    אגב, אם הוא מתרשל מעט בעבודה עקב נוכחותי שם (מדברים וכו' באמצע משמרת) יש בזה משהו?

  2. אם באת לבקר עובד אתה נחשב כמבקר אורח ומותר לך להשתמש. אם הביקור מפריע לעבודה אפילו הפרעה קטנה – אסור. אם זה לא מפריע כלל, כגון אם הוא יושב בקבלה ולא היו אורחים באותו זמן, אין בעיה לבקר.