מצאתי מטבע באוטובוס

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,

בעזה"י אבקש לשאול על מעשה שהיה היום.

עליתי לאוטובוס אחר תיקוף והתישבתי בשורה האחרונה, במרכזה, כשלמולי כמובן נשקף כל מעבר האוטובוס. בשני המושבים הימניי'ם שלפניי' התיי'שב בחור שזה עתה עלה איתי ומעט לפני במושב הסמך לחלון, ואת כובעו ואולי גם את תיקו שם על המושב השמאלי.

אחרי בערך רבע שעה שארכה הנסיעה כאשר הנני מתכונן לרדת עיני נחו על מטבע של 5 שקלים שהיה מונח מתחת המושב השמאלי בקצהו שבסמוך למעבר. בעז"ה העברתי כמה שיקולים הלכתיי'ם בזמן הקצר הזה שבו תיכף אני יורד בתחנה ובתוכם גם את השיקול שלמעשה לא ראיתי ושמעתי נפילת מטבע מאז שהתיי'שב זה הבחור במושבים, ולכן אספתי אותו לידי וירדתי.

האם בבקשה צדקתי או שמא טעיתי?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

עשית נכון, מותר לך לקחת את הכסף לעצמך, מאחר ולא ידוע ממי נפל המטבע ובכסף אין את החשש שמא עדיין לא נודע למאבד [יאוש שלא מדעת].

בהצלחה.