ועד בית על דירה ריקה

שאלה:

האם כאשר בעל הנכס טוען כי הוא התנתק מהשותפות וקנה על דעת למכור ולא נכנס לעולם לדירה, הדין שונה או שבגלל שקנה עם סעיף בהסכם מכר שגם אם לא עושה שימוש בדירה אזאי הוא צריך לשלם מלא בבניין מרובה דיורים.

תשובה:

שלום וברכה,

דייר שקונה דירה בבית משותף חייב לשלם ועד הבית, גם אם הוא לא מגיע רק לעיתים רחוקות או שמביא קונים לראות את הדירה. אין אפשרות להתנתק מהשותפות, בית משותף זה שותפות שלא ניתנת להתנתק. ובפרט שהוא נכנס מהחדר מדרגות לבית או שמביא קונים לראות שהוא משתמש כשותף וחייב לשלם ככל השותפים.

בהצלחה.