אמן אחרי ברכת המעביר שינה

שאלה:

רב ברכות על ראשכם.

האם חייבים להסמיך יהי רצון שתצילני וכו' שאחר ברכת הגומל החסדים טובים בברכות השחר או שאפשר לומר אותה בנפרד אחר כך?

תודה!

תשובה:

חייבים לסמוך, הברכה שבסיומה היא בעצם סיום הברכה של המעביר שינה, ולכן לא עונים אמן על המעביר שינה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכות השחר ושאר ברכות סימן מו סעיף א:

"המעביר שינה מעיני וכו' ויה"ר וכו' עד בא"י גומל חסדים טובים לעמו ישראל. אין לענות אמן אחר המעביר שינה מעיני, עד שיחתום גומל חסדים טובים לעמו ישראל, שהכל ברכה אחת היא".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח!
    אך לא זו היתה שאלתי.
    התכוונתי לשאול על היהי רצון שאחריו: יה"ר מלפניך… שתצילני היום ובכל יום מעזי פנים ומעזות פנים וכו'.
    האם גם את זה חייבים להסמיך ל'בא"ה הגומל חסדים טובים לעמו ישראל'?