הנהגות ראוי לדרך ה'

שאלה:

לכבוד הרב,
אדם שהלך לסופר וביקש מהמוכר בשר ושיחתוך את הבשר בצורה מסויימת והוא לא הבין את הלקוח, וחתך בצורה אחרת. וכשהלקוח אמר לו שביקש צורה אחרת של חיתוך, המוכר התחיל לדבר לא יפה וכו',
מה מצופה מעובד ה' לעשות בכה"ג? להגיב/לשתוק ולקחת את מה שיצא?

תשובה:

שלום וברכה,

להגיב ודאי שזה לא דרך של יראי ה'. להגיב זה לשפוך אש למדורה.

אם זה לא דבר כל כך מהותי ראוי לקחת כמות שהוא. אם מדובר בדבר שמאוד מפריע ומקפיד על זה, לא חייב לקנות.

בהצלחה.