מבקשים ממי המלצה על מישהי ואני לא בטוחה

שאלה:

אני מורה למשחק(דרמה) בבית ספר נחשב והמנהלת סומכת עלי ועל דעתי, כעת היא ביקשה שאמליץ לה על מורה לקבוצה אחרת, ונתנה לי 2 אפשרויות, אני מכירה את שתי המורות הנ"ל ושאלה אותי מי לדעתי הבנות יותר יהנו, אמרתי לה את תכונות האופי של כל אחת מהן פחות או יותר ולא נתתי הכרעה, אבל מה, את אחת מהמורות אני מכירה יותר מקרוב ויודעת שהיא עברה חיים לא קלים ולא טיפלה בזה, זה לא כלכך משפיע לה על היומיום אבל בגלל שהיא מיועדת להיות מורה לנערות שצריכות מישהי שתהיה שם בשבילן מצד אחד מצד שני תדע לשמור על גבולות וקשרים בריאים, אז ציינתי למנהלת שחשוב שתבדוק את היציבות של המורות כי זה קריטי לגיל שהן אמורות ללמד, את המורה השניה אני לא מכירה ולא יודעת כמה היא יציבה נפשית, את המורה הראשונה אני מכירה יותר מקרוב אז יודעת אבל זה לא דברים שרואים עליה, לדעתי, עכשיו המנהלת שואלת אותי מי לדעתי יותר יציבה נפשית ואני לא יודעת מה להגיד לה, כי המורה הראשונה מדהימה ומשקיעה והבנות יהנו איתה מאוד אבל העניין של היציבות קצת מלחיץ אותי, והמורה השניה יותר קלילה וזורמת ואני חושבת שפחות תשקיע אבל במבט מבחוץ היא נראית לי יציבה יותר מהמורה הראשונה, מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שלפי איך שאת מציגה את הדברים קשה מאוד לדעת מה עדיף, ולכן כל מילה כאן אינה נכונה ורק מזיקה.

אני כמעט משוכנע שיש ילדות שזקוקות לדמות הזו המשקיעה והעמוקה יותר וכו', ויש כאלו שדוקא זו הזורמת תתאים להם יותר אף שהיא שטחית יותר והקשר איתה לא מעמיק כל כך, ולכן, אין לך מה לייעץ כאן, זה סתם סוג של "נבואה", את את שלך כבר אמרת והמנהלת תבחר באשר תבחר.

שבת שלום והצלחה רבה.