הנחת יד בעת ברכת כהנים כשהאב איננו מצוי

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו, הגאון המשיב

האם יש מנהג או שראוי לנהוג בין שני אחים, שהאחד הוא הבכור שיניח ידו על ראש אחיו הצעיר(ים) בעת ברכת כהנים בבית הכנסת?
כמובן מדובר כשהאבא איננו מצוי.

תודה רבה ושבת שלום ומבורכת

תשובה:

אין מנהג כזה.

שבת שלום, אני מקצר מחמת הזמן הלוחץ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באמת ראיתי ת"ח נוהג כך והתפלאתי, זה מנהג שמובא במקום כלשהו? כי תועלת לברכה הרי אין בזה, ה' יברך את העַם עִם או בלי היד של האבא שמונחת על ראש הבן (וכמובן שצריך להקפיד שהבן יהיה עם הפנים לכהנים שמברכים).

  2. המנהג שהאב מניח את היד על ראש הבנים הוא מנהג קדום אצל הספרדים, אינני יודע את משמעותו, בשו"ע הרב רק נימק מנהג זה בצורך לכסות את העיניים בעת הברכה כדי שלא להביט בידי הכהנים, אינני יודע מה טעם מנהג הספרדים, ולכן אין צורך להרחיבו גם למי שאינו אב ובן.