תגמול על הפנית לקוח

שאלה:

יש לי הסכם עם ארגון כלשהו שמפנה אלי לקוחות ועל כל רווח מהלקוח הוא מקבל אחוז מסויים, מה שברור הוא שאם הלקוח המליץ על לקוח וכתוצאה מזה הגיע לקוח עליו אני לא משלם- עכשיו השאלה היא אם הלקוח שהם שלחו בא והיה מרוצה ואח"כ הביא את הבן שלו (והלקוח הראשון משלם) האם הבן נחשב ללקוח חדש שהומלץ על ידו או כחלק מהלקוח שהארגון שלח ואמור לקבל עליו

תשובה:

שלום וברה,

הבן נשלח בהמלצת אביו ולא בהמלצת החברה, ולכן הבן נחשב ללקוח חדש ולא ללקוח של החברה, ואינך צריך לשלם תיווך על הבן של הלקוח.

בהצלחה.