כיצד לפנות לדיירים שלא משלמים ועד בית?

שאלה:

שלום הרב,
אני ועד בית. לצערי לא כל הדיירים משלמים בזמן ויותר מזה – יש דיירים שלא משלמים במשך תקופות ארוכות כמו 6, 7 , 8 חודשים ואפילו שנה. במצטבר זה יוצר גרעון חודשי של כ 4000 שקל על פני שנה. זה מונע לתקן בתקלות שיש בבניין שכן אין כסף להוציא.
אני רוצה לתלות מודעה כללית ולפנות בצורה כללית לדיירים.
(אני לא מקבל משכורת על התפקיד אבל מרגיש שאני רודף אחרי אנשים ומבזבז על זה הרבה זמן וכח). מה הצורה הטובה ביותר להעביר את המסר?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

תתלה מודעה שיש אנשים שנמנעים לשלם בזמן והאיחור מונע מוועד הבית לתקן את התקלות בבניין. וכן שועד הבית פועל לטובת הדיירים, והתושבים צריכים להתחשב בוועד הבית ולא להטיל עליו מעמסה ואי נעימות של רדיפות אחרי שכנים.

מעבר לכך אתה לא חייב לפעול יותר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם מותר לי לתלות פתק מי חייב וכמה? יש עם זה בעיה?
    באתי לדייר אחד שלא שילם במשך שנה כמעט וחייב 1500 שקל. אמר לי שהוא ישלם לי בתשלומים אחרי שיעזוב את הבית…. די עיצבן אותי

  2. הרב אלישיב (מובא בחשוקי חמד) התיר לפרסם את שמות הדיירים שעושים בעיות או שלא משלמים בלוח מודעות של הבנין
    ניתן לתלות פתק עם כל שמות השכנים של הבנין ולסמן וי על כל מי ששילם ומי שלא שילם המשבצת שלו תהיה ריקה
    מניסיון זה עוזר בצורה לא נורמלית
    שווה לנסות