זימון – שבעה שאכלו פת – רוב הניכר

שאלה:

שלום לרבנים למה בזימון צריך רוב ניכר ולא די כמו בתפילה? תודה רבה

תשובה:

בגמרא (ברכות מח.) אכן מבואר, שלענין צירוף בזימון צריך רובא דמינכר. וכן פסק מרן בשו"ע (סימן קצז סעיף ב) ואילו לגבי צירוף למנין כתבו הפוסקים (עיין בסימן סט סעיף א ואגב יש בזה דעות שונות וחילוקי דינים שונים) שמספיק ששה שלא התפללו בשביל להחשב כמניין גמור.

על טעם הדבר כתב בשו"ת קרן לדוד (סי' ט"ז) שבזימון צריך רוב של שבעה, כיון שאותם המצטרפים לא אוכלים פת, וזה בולט לעין שהם לא חלק מהסעודה, לכן צריך רוב הניכר כדי להכריעם, משא"כ בתפילה שלא ניכר אם התפלל או לא, ולכן די בששה לצרפם.

שבת שלום.