רמאות במשחק מחשב ידידותי

שאלה:

שלום, כאשר אני משחק ברשת, ואני משתמש בבינה מלאכותית לנצח והיריב לא, כלומר מרמה, האם יש בזה איסור הלכתי?
האם יש חילוק בין יריב יהודי לגוי?
ברור שזה לא ראוי, אני פשוט רוצה לדעת האם יש בזה ממש איסור, נגיד גניבת דעת וכדומה, או אם הדירוג שלי עולה בעקבות נצחונות מה שמזכה אותי בבונוס, אולי אפילו זה גזל, להבדיל כמו רמאות בהימורים (על ידי מתמטיקה) בעיקר חשוב לי החלק הראשון של השאלה, כי לא תמיד מדובר בבונוסים בעקבות נצחונות , ולרוב לא.

תשובה:

שלום וברכה,

אם ידוע בקרב השחקנים שניתן להשתמש בבינה מלאכותית, אין כאן גנבת דעת, כיון שהוא אמור לדעת מצורת המשחק, אבל יתכן ויש איסור גזל, מאחר והוא לא יודע ומשקיע את כספו שלא על דעת כן. אם זה לא דבר שידוע בקרב השחקנים, וצד אחד משחק עם עזרה של בינה מלאכותי יש בדבר זה איסור של גנבת דעת.

גנבת דעת אסורה גם בגוי כמבואר בשו"ע סימן שכח.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1