גניבה מערבי

שאלה:

שלום רב
אני גר ברובע היהודי המתחדש (המכונה בלעז "המוסלמי") בירושלים והרבה פעמים אני חוטף מכות מבני השפחה והמשטרה לא עושה להם כלום האם מותר לי לגנוב להם חפצים מהחנות כדין שעת מלחמה וכן לעשות פעולות תגמול והרתעה כדי שלא יקרה לי כלום בעתיד וגם להראות מי פה בעלי הבית

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך להחליט על מלחמה ולגנוב מהם חפצים, בכך אתה רק מגרה אותם ומסכן את חייך ואת חיי התושבים. ובנוסף, יש איסור גזל גם בגוי כמבואר בשו"ע סימן שמח. אני בטוח שיותר יעיל שתדווח למשטרה והם יפעלו באמצעים הנכונים. אין זכות לאזרח להראות להם מי בעל הבית ולהתקוטט איתם ולסכן חייב יהודים אחרים שמתגוררים במקום.

בהצלחה.