ותן טל ומטר בשבועיים שלפני חג הפסח

שאלה:

שלום.
אמש במוצ"ש התחלנו לומר בתפילה ברך עלינו. הסיבה כפי שכתוב במשנה, "כדי שיגיע אחרון שבישראל לנהר פרת." אם כן למה לא נתחיל לומר ברכנו בראש חודש ניסן שהרי אותו אחרון שמגיע לנהר פרת לאחר 15 יום בטח גם יוצא 15 יום לפני הפסח?

תשובה:

שלום וברכה

התשובה הפשוטה לשאלה זו, היא שכאשר יש דיון האם להתחיל, כל עוד יכול להגרם מזה צער למישהו לא מתחילים, אבל להפסיק מלומר כיון שאנשים יוצאים לדרך, זה לא.

הגרש"ז אויערבך אמר בזה תשובה יפה דרך חידוד, כאשר אדם יוצא בקיץ לבית המקדש הוא אינו לוקח איתנו מלבושי חורף חמים, ואז אם ירד גשם כאשר הוא חוזר, בודאי יסבול מאוד. אבל אדם שיוצא בחורף, הוא מתארגן היטב לפני צאתו ומוכן לדרך, והגשם לא יציק לו ביותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אני הקטן שמעתי סיבה, כאשר אדם יוצא לביהמ"ק הוא הולך בהתלהבות גדולה. גם אלו שמביאים ביכורים לוקח להם הרבה זמן. הולכים רק קצת כל יום ובכל מקום אליו מגיעים מתאספים ברחובה של עיר בשירה. גם אם ירד גשם עדיין ילכו במסירות נפש. כשוחזרים הביתה לעומת זאת זה הולך מהר יותר ועם הרבה פחות חשק. כבר רוצים להגיע הביתה. שם הגשם כבר יותר מפריע