מי שקנה ארבעת המינים באשראי מה יעשה לצאת מספקות?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, כרגע חזרתי משוק ארבעת המינים בןו קניתי לולב אתרוג והדסים באשראי ולא במזומן, בדרך הביתה נזכרתי שיכולה להיות בעייתיות בקניין הזה. כרגע לפי האתר של הבנק העסקה נמצאת במצב של "נקלטה אך טרם אושרה". אני לא יודע אם היא תאושר עד כניסת החג. מה אני יכול לעשות כדי לצאת מכל הספקות? לחזור למוכירם ולשלם להם קצת במזומן? להביא איתי את מה שקניתי ולעשות משהו בסגנון קניין סודר? או עצם זה שהכנסתי את ה4 מינים לביתי עושה קניין? תודה.

תשובה:

השנה היום הראשון של סוכות הוא בשבת ואין דין "לכם", כך שאין כל בעיה, לא גרע מארבעת המינים שאולים שאתה יכול לצאת בהם ידי חובה לכתחילה.