זכויות יוצרים על פונטים

שאלה:

שלום הרב,
היום כשנכנסים לאתר של פונטים (אותיות) שמוצעים למכירה, ע"מ להציג את הפונט הוא בעצם יורד למחשב. מי שקצת מבין (או קרא באינטרנט) יכול לגשת אל הקובץ הזה עצמו ולהתקין אותו על המחשב ויהיה לו את הפונט לשימוש אצלו.
האם זה מותר כי בעצם בעל האתר מאפשר בעצמו את ההורדה מאחורי הקלעים?
האם מצד זכויות יוצרים יהיה ניתן להשתמש בזה לשימוש פרטי כמו סיכומים במחשב וכד'?

תשובה:

שלום וברכה,

על גופן של אותיות אין זכויות יוצרים מלבד במקרים בודדים שיש ייחודיות מסוימת לגופן של האותיות, ומאחר ואין זכויות יוצרים על גופן של האותיות מותר להוריד, ובפרט שהאתר מאפשר זאת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. במחילה, שימוש בגופן ללא רשיון יכול לגרור תביעה של מאות אלפי שקלים. וכבר הרבה נכוו בזה. זכויות היוצרים שייכות ליוצר הפונט, שהרי *כל* פונט הוא בעל עיצוב יחודי משלו זאת למרות שהאותיות עצמן הו נחלת הכלל.
    ישנם גופנים שהיוצר משחרר עם רישיון שימוש חינמי (כגון גוגל פונטס) וגם בו בדרך כלל חלים תנאים מגבילים כגון שינוי צורת הפונט, מכירתו הלאה, שימוש לווב, שימוש מסחרי/אישי ועוד..