גזל בתחבורה ציבורית

שאלה:

שלום,
שאלתי היא לגבי תיקוף רב קו באוטובוסים – הייתי צריכה לעבור מפרופיל נוער לפרופיל סטודנט – יותר יקר . ויצא לי ששילמתי כמה פעמים בנוער במקום בסטודנט. מה עלי לעשות?
שאלה נוספת היא לגבי תיקוף מעבר באוטובוס- שלא העברתי , הבנתי שיתכן והחברה משתכרת לפי תיקופים (גם כשיש מעבר)
האם אני צריכה להחזיר? כמה? ולמי?

תשובה:

שלום וברכה,

יש להשלים את ההפרש בין פרופיל של נוער לפרופיל של סטודנט.

בדיעבד אם לא תיקפת במעבר או בחופשי אין חובה לשלם כיון שבפועל שילמת על הנסיעה. החברה מקבלת תשלום לפי נסיעה ולא לפי תיקופים.

לכתחילה אסור לנסוע מבלי לתקף גם אם יש מעבר או חופשי.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם אלו תיקופים שלא תיקפתי מלפני הרפורמה שהייתה בתחבורה הציבורית
    האם עוזר לי שהלכתי לאוטובוס של החברה שבה לא שילמתי ופשוט תיקפתי נסיעות?