צדקה -מעשר , בשר וחלב

שאלה:

האם החזר חוב יכול להיכלל בחלק ממעשר כספים שנהוג לתת?
האם אפשר להשים במדיח כלים בשרי כלים שהם פרווה יחד עם כלים בשריים ואם כן האם אחרי ששמתי כלים פרווה במדיח בשרי עם כלים בשריים האם אוכל להשים את אותם כלים פרווה במדיח כלים חלבי יחד עם כלים חלביים?
תודה רבה

תשובה:

החזר חוב זו חובה גמורה שלך זו לא צדקה, בודאי אי אפשר ממעשרות.

אי אפשר לשים כלי פרווה ביחד עם כלים בשריים מלוכלכים במדיח, אמנם אתה יכול לשים אותו בנפרד במדיח בשרי או חלבי.