ישן ביום ונגע באדם אחר – האם אותו אדם חייב ליטול ידיו?

שאלה:

שלום וברכה
האם צריך ליטול ידים אחרי שנוגעים באדם שישן שנת צהרים ואם זה עובר מאדם לאדם הכוונה לזה שנגעתי באדם שנגע באדם שישן שנת צהרים ולא נטל ידיו וגם לא שטף ידיו
(בשני המקרים מדובר באדם שלא נטל ידיו וגם לא שטף ידיו)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

עיקר הדין שהזכרת נאמר לגבי מאכלים ומשקים, שאדם שלא נטל ידיו בבוקר לא יגע בהם והם מקבלים טומאה.

לגבי נגיעה באדם אחר לא הוזכר בקדמונים, אמנם בן איש חי פ' תולדות אות יב כתב להמנע מכך, ושאם נגע באדם אחר יטול אותו אדם ידיו שלוש פעמים, ולדבריו יש להחמיר בזה לכאורה גם בשנת צהריים כיון שאנחנו חוששים שאף בשינה זו יש רוח רעה [ראה שו"ע ד, טו] ולכתחילה נוטלים ידים אחרי השינה, וראה עוד כף החיים ד, יז.