נטילה בחצות הלילה – בברכה?

שאלה:

התעורר קודם חצות לילה ומברך ברכות השחר בחצות האם יברך גם על נטילה

תשובה:

לא יברך באותה שעה, אלא בבוקר לפני התפילה ילך לשירותים וכשיצא יטול ידיו בברכה. שכן כאשר הא מברך בלילה, אם יזדקק שוב לשירותים לפני התפילה, נמצא שלשיטת הרא"ש שחיוב הנטילה הוא לצורך נקיות לתפילה, יצאה ברכתו לבטלה. ואגב גם משום רוח רעה יש ליטול בבוקר שהרי יש ספ בפוסקים אם השינה גורמת לרוח רעה או עצם היותו לילה.

מקורות:

ראה משנה ברורה וביאור הלכה בתחילת סימן ד.