ברכת 'על נטילת ידיים' בלילה

שאלה:

שלום וברכה,

אני קם באמצע הלילה לקרוא תהילים וחוזר לישון. השאלה שלי היא האם לפני שאני מברך 'אשר יצר' וברכות התורה, מברך 'על נטילת ידיים' בשתי הפעמים?

תשובה:

שלום וברכה

ברכת על נטילת ידיים נאמרת רק בפעם האחרונה שהלכת לשירותים לפני תפילת שחרית.

מקורות:

משנה ברורה וביאור הלכה בתחילת סי' ד. וזאת משום דעת הרא"ש שמהות הברכה היא נטילת ידיים כנקיות לתפילה [לדעת הרשב"א ניתן היה לברך לאחר חצות הלילה שנעשה כבריה חדשה, ולא לברך שוב בבוקר, אבל זה ספק ברכות בגלל דעת הרא"ש ויש להמתין לבוקר וכאמור].