סדר קימה בבוקר

שאלה:

ערב טוב

למנהג בני אשכנז,
אם יש כיור בחדר, שנטילה בו בבוקר מיד כשקמה יכולה להעיר את הבעל בשעה מוקדמת (כיור מרעיש)
האם יש מניעה הלכתית, לקום, לשפשף הידיים בבד, לאמר מודה אני, צרכים, וצחצוח שיניים (ללא נגיעה באיברים) ורק אז נט"י?
(לא מחמירים בכיור 4 אמות)
תודה רבה.

תשובה:

אין להשהות את הנטילה, אם זה יכול לגרום לבעלך להתעורר מוקדם יותר, תיטלי בכיור שמחוץ לחדר, אף שיש מעלה גדולה שלא לצרת לחדר אחר לפני הנטילה, אבל בכל מקרה זה עדיף על כל הנ"ל.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1