מודה אני לפניך מלך חי

שאלה:

ערב טוב וברכה רבה!
מחילה וסליחה על השאלה אדם התעורר בבוקר שגופו לא נקי צואה בפי הטבעת האם מותר להגיד מודה אני לפנייך מלך חי וקים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך?

תשובה:

מותר לומר מודה אני בגוף שאינו נקי.

כמו כן נראה לי שבדרך כלל מדובר בלחץ מיותר ולא במציאות קיימת.

צואה במקומה זו רק כזו הנראית בחוץ, אין סיבה שזה יהיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה רק בבקשה שאלה אחרונה אדם התעורר בבוקר שגופו לא נקי צואה בפי הטבעת הוא עושה ישר נטילת ידיים כמובן בלי ברכה האם מותר לכוון במחשבה שזה מצווה דרבנן? מכיוון שאסור לערער בדברי תורה במצב כזה.