נטילת ידיים כאשר לא נרדמים בלילה

שאלה:

האם כאשר אדם עולה למיטתו ורוצה לישון אך לא נרדם וכך נשאר כמה שעות במנוחה ללא תרדמת ואחר כך קם האם צריך נטילת ידיים בברכה לאותו הלילה?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי נטילת ידים יש שני נושאים: מצד רוח רעה, יש ספק אם הרוח רעה באה בגלל הלילה או בגלל השינה, ומספק נוטלים גם בשנת יום או לאחר לילה ללא שינה, אבל נטילה זו בלאו הכי אינה מחייבת בברכה. נטילה בברכה נחלקו הראשונים מה סיבתה, שיטת הרא"ש שהיא לצורך נקיות לתפילה, בלא שאדם ישן אין סיבה לחשוב שידיו אינן נקיות. אולם לשיטת הרשב"א בכל יום אדם נעשה כבריה חדשה ועל כך נוטלים ידים ככהן המקדש בכיור לפני עבודתו, וזה גם בלי שינה. לכן מספק הורה המשנה ברורה, שילך לפני התפילה לשירותים, ואז ממה נפשך יכול ליטול בברכה שכן ידיו נחשבות מטונפות מחמת שעשה צרכיו.

הצטרף לדיון

תגובה 1