טלטול ספר תורה מפני טורח הציבור

שאלה:

משפחה שלמה נוסעת לשבת פסח לישוב ויש ביהכנ"ס בישוב אבל לא נח ומנין מדי מוקדם וכו', ורוצים להתפלל לבד ולקחת עמם ס"ת. האם מותר לטלטל ס"ת בשביל זה?

תשובה:

תשובתי כבר באה לאחר מעשה, אבל בכל זאת יגדיל תורה ויאדיר.

באופן עקרוני כאשר יש בכך טורח ציבור משמעותי הקלו לטלטל ספר תורה. אבל לקחת עמהם שזה טלטול גדול בדרכים, לא נראה שהדעת נוחה מכך.

מקורות:

על כך שמותר לטלטל ספר תורה משום טורח הציבור ראה שו"ת הרמ"ץ סי' ט"ז, שו"ת זרע אמת ח"א סי' נ"ז (דרבים עדיפא מאדם חשוב), שו"ת ארץ צבי ח"א סי' ל"ח עפ"י ראיה משו"ת הרשב"א.