יריעות בודדות של ספר תורה בחדר שינה

שאלה:

יריעה של ספר תורה בודדה שאני צריך לתייג אותה והיא לפני תפירה הגהה וכו' מה הקדושה שלה לענין לשים אותה בתוך ארון בחדר שינה?

תשובה:

דינה של יריעה זו כספר תורה, וצריך מחיצה ממש לא די בכלי בתוך כלי. הארון בדרך כלל חולק רשות לעצמו זה תלוי בגודלו.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רמ ס"ק כח, לג. אם הארון בגודל של אמה על אמה בגובה ג' אמות הרי הוא נחשב לרשות בפני עצמו ואין בעיה ולא צריכים כלי בתוך כלי. אולם אם הוא ארון קטן אכן צריכים שיהיה כלי בתוך כלי. ראה בשו"ת שאלי ציון תניינא סי' ה' שדן בזה.