טעות בס״ת שבת ואין תינוק מצוי לשאול אותו

שאלה:

שלום רב
נמצאת בשבת בשעת הקריאה שאלת תינוק. הבעייה שלא היה בעת הקריאה שום תינוק. האם מוציאים ס״ת אחרת? מה לגבי סופר סת״ם שבודק מזוזה ואין תינוק מצוי? מה עושים אם היה לנו רק ס״ת אחד ואין תינוק, האם ממשיכים לקרוא בחומש? תודה לתת מקור אם אפשר. תודה רבה. מימון.

תשובה:

שלום וברכה

ברמ"א בסימן קמג כתב שדוקא בטעות גמורה מוציאים ספר תורה אחר, אבל בכף החיים שם ס"ק לד-לה כתב שמנהגינו שגם כאשר יש דיבו שמשנה את צורת האות מוציאים ספר אחר, אף שניתן לגוררו ולהכשירו, אלא שלגבי זה, במקום שיש ספק אם הדיבוק פוסל או לא, סומכים על צירוף שיטת הרמב"ם שמתיר לברך על ספר פסול ואין מוציאים ספר תורה אחר. לכן הכל לפי הענין ולפי אופי הפסול.

לגבי עצם הנדון על מה מועילה הבחנת תינוק ואיזה תינוק ראוי לכך יש פרטי הלכה רבים מאוד.

שבת שלום.