כתם חום כהה

שאלה:

ביום חמישי עשיתי בדיקה ויצא נקי בערב ראיתי כתם חום על הפד בשישי בבוקר עשיתי בדיקה ויצא נקי אחרי שעשיתי כושר היה על הפד כתם שחור האם להתחיל לספור משישי בערב או שכתמים כהים על פד אינם בעייתיים אני חרדית אף פעם לא הייתה לי את הבעיה הזו גרה בניו-יורק אז זה ישלח אליכם בשבת

תשובה:

שלום וברכה

יש חילוקי דעות כיצד להתייחס למראה על פד, אם חשב דבר המקבל טומאה. מנהגנו להחמיר בזה, כמובן בתנאי שהוא כתם שאוסר [תשאלי את הרב הקבוע כיצד הוראתו בענין זה].

כתם חום ובודאי שחור או חום כהה, יש להראות לרב שיקבע אם יש בזה על פי הלכה נטייה לאדמומית.

במידה והרב יאסור את הכתם [השני], לא די לספור משישי בערב, יש לעשות הפסק טהרה בערב שבת לפני השקיעה, וככל שזה לא נעשה, זה ידחה בעוד יום.

שבוע מבורך.