לעלות לתורה פעמיים

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
1.האם מי שעלה לתורה עליית שלישי או אם הוא כהן או לוי והלך לבית כנסת אחר והזמינו אותו לאותה עליה האם מותר לו לעלות ואם לא מה הסיבה?
2.העולה לתורה האם צריך לקרא עם בעל הקורא את כל הקריאה או מספיק רק שלשה פסוקים?
3.האם בשבת מותר לאותו עולה לעלות שתי עליות רצופות(כמובן כל עליה עם ברכות) למשל שלישי ורביעי או רביעי וחמישי?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מותר לעלות פעמיים באותו היום בשני מנינים נפרדים.

חובה לקרוא עם הבעל קורא הכל, ראה שו"ע ורמ"א קלט, ג.

אין לעלות שתי עליות מתוך השבע, ואפילו הן רצופות, לגבי עלייה מתוך השבו ומפטיר, יש חילוקים שונים כפי שביארנו כאן.